Нова зграда ЗЗХМП Нови Сад

Нови објекат Завода за хитну медицинску помоћ Нови Сад, чију изградњу су заједнички финансирали Град Нови Сад и АП Војводина, почео је да ради 20.06.2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У питању је нови, савремени објекат који је омеђан улицама Илариона Руварца, Јастребачком и Булеваром патријарха Павла и самим својим положајем омогућава екипама Завода брз излазак на терен и правовремено стизање до пацијента поготово у оним хитним, животно угрожавајућим ситуацијама.


Комплекс Завода, поред простора за смештај и боравак екипа те простора за управу и администрацију, у свом саставу садржи ноћне амбуланте за децу и одрасле, апотеку , кабинет за ултразвук, простор за опсервацију пацијената, блок за реанимацију, едукативни центар, тријажно-дистрибутивни центар, центар за аналитику и статистику, центар за научно истраживачки рад и међународну сарадњу, гаражу за смештај возила и службу за одржавање возила.


Нови савремени објекат Завода ће у великој мери унапредити како рад запослених у Заводу тако и свеукупан здравствени систем на нивоу града из области ургентне медицине.