Почетак градње нове зграде

Дана 13.03.2017. градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је заједно са педседником Покрајнске владе Игором Мировићем,а у присуству Покрајнског секретара за здравство Доц.др Зорана Гојковића , члана Градског већа за здравство Проф.др Золтана Хорвата те директора Завода за хитну медицинску помоћ Нови Сад  др Богдана Живановића и других ,положио камен темељац за нову зграду ЗЗХМП Нови Сад.

Објекат ће се налазити на простору који је омеђан Јастребачком улицом,улицом Илариона Руварца и Булеваром патријарха Павла . Градоначелник Новог Сада истакао је да је ово велики дан за Нови Сад и све наше суграђане који већ дужи низ година чекају на почетак изградње зграде ЗЗХМП. Инвестиција ће бити реализована захваљујући подршци Покрајнске владе која је у значајној мери  подржала финансирање овог објекта.

Председник Покрајнске владе Игор Мировић рекао је да је изградња овог објекта показатељ успешно реализованог пројекта у области здравствене заштите, заједнички припреманог од Града и Покрајне.

Пројектом је предвиђено да комплекс садржи две целине и то објекат Хитне помоћи са амбулантама (за децу и одрасле),апотеком,административним делом,едукативним и тријажно-дистрибутивним центром, као и објекат гараже за санитетска возила  а уговорени рок за изградњу је 365 дана.