Од 04.04.2017. амбуланта ЗЗХМП Нови Сад за одрасле која се налазила у Његошевој улици бр.4 је на новој адреси - налази се у кругу Клиничког Центра Војводине (улаз од Сајма ,први објекат са леве стране ) и ради сваку ноћ од 19-07 h,током целе године.

Пројекат завода: „И мале руке могу да помогну 3“

Као и претходне две године, од октобра до децембра, спроводи се пројекат Града Новог Сада и Завода за хитну медицинску помоћ који се реализује у сарадњи са ПУ „Радосно детињство“ а носи назив „И мале руке могу пуно да помогну 3“.


 

Овом приликом се на мало другачији начин ,кроз игру и дружење, наши најмлађи суграђани упознају са чиме се ХМП бави,када и како позвати ХМП. Приказује им се и тренажна лутка на којој могу да вежбају масажу срца. Ово је прилика и да мали предшколци виде како изгледа возило ХМП и шта се све у њему налази.

Са видним предзнањем предшколци одговарају на питања која  им се постављају показујући изузетно интересовање за ову тему а затим дружење са екипом ХМП настављају кроз игру, лечећи своје омиљене играчке.

У оквиру овог пројекта планиран је обилазак укупно 20 вртића и едукација око 800 деце предшколског узраста до краја ове године.