Од 20.06.2018. амбуланта ЗЗХМП Нови Сад за одрасле и амбуланта за децу које су се налазиле у Вршачкој улици бр.28 су на новој адреси - налазе се у новој згради ЗЗХМП на Булевару патријарха Павла 26а и раде сваку ноћ од 19-07 h,током целе године. Дежурна амбуланта за одраске у КЦВ ради уобичајено, сваку ноћ од 19-07h

Бочни (кома) положај

Trustme

У стању дубоке несвести, за разлику од сна, сви телесни мишићи омлитаве. Ако онесвешћени лежи на леђима, долази до спуштања доње вилице и језика који може затворити дисајни пут. Могуће је и гушење сопственим повраћеним садржајем. Зато лице без свести мора лежати на боку, подупрто једном руком и ногом, с главом забаченом уназад. Тиме се обезбеђује проходност дисајног пута, јер се језик помера од задњег дела ждрела и омогућава се истицање пљувачке, крви и повраћеног садржаја из уста.
ОКРЕТАЊЕ НА БОК КАДА ЈЕ ПОВРЕЂЕНА КИЧМА

Ако је губитак свести проузрокован повредом (нпр. саобраћајном несрећом или падом с висине), морамо посумњати и на могућност повреде кичме. За окретање су тада потребне две особе. Док једна полагано окреће труп болесника, друга за то време придржава главу у неутралном положају, тј у истој осовини са трупом, избегавајући савијање и ротацију врата. Уколико сте сами на месту незгоде, повређеног морате окренути сами, јер је опасност од гушења већа од ризика повреде кичмене мождине.