Нова возила у хитној помоћи Нови Сад

Нова возила у хитној помоћи Нови Сад

Извор видеа:РТВ

11.12.2015. Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је у присуству члана Градског већа за здравство проф.др Золтна Хорвата,директору Завода за хитну медицинску помоћ Нови Сад , др Богдану Живановићу свечано уручио кључеве четири нова санитетска возила и једног теренског возила за чију набавку је Град Нови Сад обезбедио средства.

Три возила су опремљена за пружање хитне медицинске помоћи, једно возило намењено је превозу пацијената на хемодијализу док је теренско возило од великог значаја ,поготово у зимским месецима ,у случају лоших временских услова за лакши прилаз пацијентима у теже приступачним приградским насељима поготово сремске стране.

Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић истакао је да је Град Нови Сад за подршку Заводу за ХМП Нови Сад ове године из буџета издвојио 19 300 000 динара за набавку ових нових возила као и да континуирано и конкретно помаже пружање квалитетне здравствене заштите грађанима Новог Сада.

image-88d4644d2cf56e16451cfed28a5592cc1a15e57dc3eb6e60d41cac1d082ff4f0-V

Члан Градског већа за здравство,проф. др Золтан Хорват похвалио је менаџмент Завода  за ХМП на челу са директором др Богданом Живановићем, који води рачуна о рационалној потришњи средстава и најавио набавку два нова санитетска возила за ЗЗХМП за наредну годину.

Директор ЗЗХМП Нови Сад,др Богдан Живановић рекао је да је 2012.године ,када је именован за директора ,Завод био у врло лошем стању,да се возила нису одржавала а опрема није обнављала на време. Др Живановић је истакао да је данас ситуација потпуно другачија и да су уз велику помоћ Градоначелника и Градске управе  за здравство опрема и возни парк значајно обновљени а време стизања екипе до пацијента скраћено!