Актуелно

28.05.2019. Задовољство нам је да Вас обавестимо о одржаном  XI  Kонгресу ургентне медицине на Златибору у хотелу “Палисад“ од 19.-22.05.2019. године у организацији Секције ургентне медицине Српског лекарског друштва. Конгрес је имао међународни карактер, те је поред еминентних домаћих предавача било прилике да се чују и размене искуства са гостујућим предавачима из Русије, Немачке, Израела, Словеније, БИХ, Републике Српске, Мађарске и Хрватске. Поносни смо на учешће наших колега, лекара запослених у Заводу, који су својим знањем и искуствима, трудом и издвојеним временом дали допринос конгресу  и унапређењу  ургентне медицине у Србији. Списак радова које су презентовали наши лекари можете погледати овде: http://www.hitnapomocns.org.rs/zlatibor-2019/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17.05.2019. Поводом дана Медицинског факултета Универзитета у Новом Саду, одржана је здружена показна вежба „СПАС 2019“ у оквиру које је учествовала ургентна екипа нашег завода заједно са припадницима ватрогасне бригаде, полиције, горске службе, Црвеног крста и студентима. У оквиру вежбе, ургентна екипа нашег Завода демонстрирала је знања и вештине у иницијалном(прехоспиталном) збрињавању витално угрожених пацијената приликом масовних несрећа.

 

14.05.2019. У хотелу „Sheraton“ у Новом Саду, лекари нашег Завода присуствовали су предавању проф. др Илије Срдановића и др Тихомира Миљевића на тему “ Значај препознавања и контроле пацијената са стабилном ангином пекторис у ординацији опште медицине“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

09.04.2019. У хотелу „Sheraton“ у Новом Саду, лекари нашег Завода присуствовали су предавањима уважених професора Славице Ђукић-Дејановић и Дејана Сакача, у организацији „Галеника“ а.д., на увек актуелне теме у здравству као што су депресија, анксиозност, хипертензија…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

06.04.2019. Учешће наших лекара на IV симпозијуму ургентне медицине

Јуче, 05.04.2019. у хотелу „Шумарице“ у Крагујевцу, одржан је IV симпозијум ургентне медицине „Ургентна стања у неурологији“, коме су допринели својим учешћем, знањем и искуствима лекари нашег Завода.

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. МАРТ СВЕТСКИ ДАН ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ

Показним вежбама и доделом признања у Гимназији Лаза Костић у Новом Саду, обележен је Дан цивилне заштите.

У показним вежбама учествовале су две Ургентне екипе Завода за хитну медицинску помоћ Нови Сад, где су нашим суграђанима и бројним новинарима демонстрирали висок ниво професионалности и спремности, да одговоре на све захтеве у збрињавању повређених и животно угрожених пацијената.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22-23.02.2019. Учешће лекара ЗЗХМПНС на стручној конференцији “ 5.mAKSimum“ у хотелу Sheraton у Новом Саду

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

08.12.2018. године здравствени радници нашег завода учествовали су на семинару „Медицина у служби спорта“ на Андревљу.